T-MOBILE OLYMPIJSKÝ BĚH

T-MOBILE OLYMPIJSKÝ BĚH

 

 

 

 

 

Ve čtvrtek 22.6. se naše škola již po několikáté zapojila do běžecké akce T-mobile olympijský běh. Tato akce je pořádána na počest založení Mezinárodního olympijského výboru a každoročně si ji připomínají v mnoha zemích světa různými sportovními akcemi. V České republice byl zvolen běh a historicky 1.ročník odstartoval v roce 1987 legendární běžec Emil Zátopek. Vzhledem k tomu, že se každý rok účastní téměř 80 000 běžců, je tato akce nejmasovější běžeckou akcí u nás.

Smyslem tohoto běhu není vyhrát, ale zúčastnit se, oslavit tento den pohybem. Každý, kdo doběhl (došel) do cíle, získal pamětní medaili a drobnou sladkou pozornost od sponzorů akce (např. Kooh-i-noor), věcné ceny byly připraveny pro 3 nejrychlejší běžkyně a běžce z každého ročníku.

Kromě běhu si děti na stadionu vyzkoušely také další sportovní aktivity, které si pro ně připravily ledečské sportovní kluby (např. házená, fotbal, hokej, florbal, atletika..) – velký dík za to, že si zástupci těchto klubů našli čas a  zpestřili dětem toto sportovní dopoledne.

 Za organizační tým Andrea Chaloupková

Přidáno 28. 6. 2023, autor: Josef Pešek

Poslat známému Poslat na e-mail   tisk Tisknout   ↑ Nahoru

Používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s využitím cookies.