Stříbro z olympiády

Stříbro z olympiády

 

 

 

 

 

Ve středu 21. února se v budově gymnázia Havlíčkův Brod opět sešli nejúspěšnější řešitelé školních kol ze zeměpisu z celého okresu Havlíčkův Brod.

 

Z našich žáků nám udělala velkou radost Žaneta Čapková z VII. A, když vybojovala 2. místo. Jedná se o jeden z nejlepších výsledků naší školy v zeměpisné soutěži v kategorii B. Celkem v kategorii B letos soutěžilo 22 dětí.

V této kategorii (7. třída a sekunda) bojovala Žaneta až do poslední otázky o první místo. Nakonec se musela sklonit pouze před jedním soupeřem, a to jen o 1,5 bodu. Z maximálního počtu 100 bodů jich Žaneta získala 82. Letos byla velká konkurence, první trojice ve výsledkové listině se vešla do rozmezí pouhých 3 bodů. Žaneta měla výborné výsledky ve všech částech (s atlasem, písemné části bez atlasu i praktické části). Navázala tak na svůj úspěch z minulého roku, kdy v kategorii A skončila čtvrtá. Žaneta se tak řadí mezi nejúspěšnější zástupce v historii zeměpisné olympiády naší školy a mezi soupeři v okresních kolech si získává velký respekt.

Žaneta patří v hodinách zeměpisu mezi nejlepší studenty. Výborné umístění je pro ni velkou odměnou a výzvou do dalšího vzdělávání.

Žaneta postoupila do krajského kola, které se bude konat dne 27. 3. 2024.  

 

Za reprezentaci školy si zaslouží pochvalu také Marcela Radilová (VI. C), Ladislav Jarůněk (VII. B), Vojtěch Pajer (VIII. B) a Zlata Matějovská (IX. B), kteří se zúčastnili okresního kola v ostatních kategoriích.

 

Postupující blahopřejeme a přejeme úspěch v krajském kole!

 

Josef Pešek

Přidáno 22. 2. 2024, autor: Josef Pešek

Poslat známému Poslat na e-mail   tisk Tisknout   ↑ Nahoru

Používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s využitím cookies.