Literární soutěž

Literární soutěž

 

 

 

 

Na začátku adventu Vánoce klepou na dveře. Děti píší dopis Ježíškovi, aby na ně nezapomněl a obdaroval je dárkem, po kterém touží. K Vánocům patří jistě i pohádky, těší se na ně děti i dospělí. Aby nás pohádka zaujala, musí mít dobrý scénář. O jistý scénář se v době předvánoční pokusily některé děti z naší základní školy, které se přihlásily do literární soutěže s názvem „Dokonči pohádku“. Zájemci dostali úvod pohádky a měli rozvinout a dokončit děj. Náměty byly dva – první s názvem „I o kloboucích se mohou psát pohádky“ a druhý námět  -  „Divotvorný hrnec“. Soutěže se účastnili školáci od 3. do 5. tříd a připojilo se i několik dětí z II. stupně naší školy.

Porota ve složení Jaroslava Prchalová a Marie Čuchalová uvítala, když některé práce byly opatřeny pěknou ilustrací. Těší nás zájem dětí o psaní. Rozvíjejí své vyjadřování, stylistiku a zapojují představivost. A jak vše dopadlo?

Z celkového počtu dvou set prací porota udělila ocenění čtrnácti nejlepším pohádkám. Jejich autoři byli odměněni diplomem a věcnými cenami. Na děti, které si nemohly ocenění ze zdravotních důvodů převzít, čeká odměna ve škole.

Děkujeme dětem za zájem o psaní a jejich paním učitelkám za podporu.

Odměnu získali:

Vít Báborský – III.A

Kristián Koumar – III.B

Štěpánka Poláková – III.C

Petr Hanek – IV.A

Barbora Kotěrová – IV.B

Michaela Vosáhlová – IV.C

Josefína Roulová – IV.B

Václav Pospíšil – V.A

Karel Bartoš – V.B

Dominik Seidel – V.B

Matěj Urban - V.C

Petra Karlová – VI.A

Andrea Holatová - VIII.C

Irena Holatová - VIII.C

 

Těšíme se na další ročník soutěže.

Marie Čuchalová

Přidáno 16. 12. 2022, autor: Josef Pešek

Poslat známému Poslat na e-mail   tisk Tisknout   ↑ Nahoru

Používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s využitím cookies.