Školní výlet do Zruče

Školní výlet do Zruče

 

 

 

 

 

 

V pondělí ráno 6. června se vydali kluci a děvčata z III. A do školy s malým batůžkem. Cestou zastihl leckoho z nich pořádný liják. Jelikož jsme měli v plánu  školní výlet do Zruče, veškeré dosavadní těšení se měnilo v obavy, jak to zvládneme.

Těsně po 8. hodině se počasí jako mávnutím kouzelného proutku umoudřilo – déšť přestal! S radostí a optimismem jsme se vydali na nádraží, aby nás vlak dopravil do Zruče.

Naše cesta vedla na zámek. Tam nás přivítala Agáta, komorná barona Šebka. Umožnila nám tajemnou prohlídku zámku pod příslibem, že nebudeme vrchnost rušit nevhodným chováním.

Měli jsme možnost poznat interiéry zámku, obdivovat například orchestrion nebo lázně, které k osvěžující koupeli používala paní baronka. Děti si rády vyzkoušely psaní husím brkem a na památku svým podpisem potvrdily svou návštěvu v pracovně pana barona. Mohly si také ověřit, zda zvládnou vázání šněrovačky. Po vstupu do tanečního sálu se ozvala hudba a většina dětí se pustila do tance. Komorná Agáta nám dokonce prozradila tajemství – ukázala nám královskou korunu, která je uložena v tajemné skříni. Děti si také mohly vyzkoušet, jak jim sluší.

Po hodince své návštěvy jsme se rozloučili s Agátou a prošli se zámeckým parkem. Měli jsme možnost pozorovat zajímavé rostliny a dozvědět se o dalších zajímavostech zámku i města Zruč.

Cesta parkem nás dovedla k nedalekému dětskému hřišti. Děti si s radostí vyzkoušely kuličkiádu a různé atrakce.

Návštěvu Zruče jsme zakončili osvěžením a občerstvením v blízké cukrárně. Za slušné chování si mohly děti odvézt domů na památku balonek.

Z výletu jsme se vraceli se spokojeností a novými zážitky.

Fotografie z výletu.

třídní učitelka

Přidáno 9. 6. 2022, autor: Josef Pešek

Poslat známému Poslat na e-mail   tisk Tisknout   ↑ Nahoru

Používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s využitím cookies.